Společnosti v celé EU přijímají udržitelné balení

Odhadovaný čas čtení: 3 min
Ferrero Roche
Jak roste poptávka spotřebitelů po praktikách šetrných k životnímu prostředí, přední značky posilují svůj závazek k udržitelnému balení. V letošním roce výrazně pokročili v používání materiálů od hliníku a lepenky až po plně biologicky rozložitelné látky. Pojďme se ponořit do toho, jak tyto společnosti transformují své balicí strategie.

Ferrero

Cukrářský gigant Ferrero zaznamenal od roku 2018 podstatný 16% růst. Tento růst však zaznamenal vedlo ke zvýšeným emisím, přičemž obaly představují 12 % emisí společnosti 3. Společnost Ferrero se zavázala snížit svůj dopad na životní prostředí a zavádí významné změny. Cílem společnosti, která stojí za společnostmi Ferrero Rocher, Tic Tac a Kinder, je zajistit, aby 90 % jejich obalů bylo znovu použitelné, kompostovatelné nebo recyklovatelné. Již dosáhli 78% podílu monomateriálů u svých plastových materiálů a nahradili polystyrenovou krabici Rocher polypropylenem, čímž eliminovali použití původního plastu.

Tesco

Tesco, velký supermarket ve Spojeném království, se spojil s dodavatelem WEPA, aby jedinečným způsobem recyklovali jejich ekologické kartonové obaly. Zákazníci si nyní mohou zakoupit kvalitní toaletní a kuchyňské role vyrobené z kartonových krabic. Tento vynalézavý proces kombinuje vlnité kartony ze supermarketů a krabice na doručování domů s dalšími recyklovanými materiály, přičemž využívá méně zdrojů než konvenční výroba papíru. Kromě toho zavedli papírové obaly pro své kapesní ubrousky, čímž odstranili plastové obaly.

Walkers

Walkers Crisps, v několika zemích také známý jako Lays, je učinit udržitelnost prioritou. Zavedli nové papírové obaly pro všechna multipacky, jejichž cílem je snížit spotřebu primárních plastů o přibližně 180 tun ročně. Tyto nové papírové sáčky lze doma recyklovat a po úspěšné zkoušce v obchodech Tesco budou brzy dostupné ve všech velkých supermarketech. Tato iniciativa je součástí širšího plánu udržitelnosti mateřské společnosti Pepsico, jehož cílem je do roku 2040 dosáhnout nulových čistých emisí a do roku 2030 odstranit původní fosilní plasty v křehkých a svačinových sáčcích.

LVMH

LVMH Beauty narušuje kosmetický a módní průmysl svými nedávnými plány na odstranění všech plastových nádob z jejich kosmetického a kosmetického sortimentu. Představují Surlyn, udržitelnou alternativu získanou ze surovin včetně odpadního kuchyňského oleje. Účastní se také britská módní legenda Stella McCartney, která pro své obaly používá kompostovatelný bioplast známý jako TIPA. Tento materiál poskytuje praktické výhody konvenčního plastu, ale je zcela biologicky odbouratelný.

Lush

Lush podporuje udržitelnost tím, že pro balení svých produktů používá odkloněný plast. Používají lahve certifikované Prevented Ocean Plastic, sesbírané do 50 km od pobřeží oceánu nebo hlavních vodních toků. Očekává se, že tato iniciativa zabrání více než třem milionům plastových lahví znečišťovat naše oceány.

Aldi

Aldi, německý supermarket, představil první supermarket vlastní značky ve Spojeném království vína v papírových lahvích. Tyto 100% recyklovatelné materiály pomáhají společnosti Aldi snižovat uhlíkovou stopu. Nové lahve jsou pětkrát lehčí než sklo, což má za následek nižší emise uhlíku z dopravy.

Prozkoumejte udržitelnější iniciativy

Zajímá vás, jak jiné značky upravují své obalové materiály? Podívejte se na tento článek o iniciativě, aby tuby Pringles byly udržitelné.

Náš ekologický závazek společnosti Tinware Direct

Jsme odhodláni udržovat ekologické a vynikající podnikání.Zjistěte více o naší strategii v oblasti klimatu již nyní.

Objevte svůj ideální udržitelný obal

Připraveno k udržitelnosti ? Máme perfektní obaly, které splňují vaše ekologické cíle. Naše hliníkové obaly jsou ideální pro kosmetické produkty včetně krémů, vosků a pleťových vod. Případně si vyberte naše kartonové nádoby na suché potraviny, bylinky a koření. Jste výrobce svíček? Vyzkoušejte naši působivou řadu výrobků z pocínovaného plechu pro opakovaně použitelné obaly, které nikdy nevyjdou z módy.

Mohlo by se vám také líbit Zobrazit vše

Sustainable packaging

Pochopení udržitelného balení: Důkladný pohled

Objevte vše, co potřebujete vědět o různých typech udržitelných obalů.

Image of hand pushing plastic packaging away

Přechod od plastového k ekologickému balení: Průvodce v pěti krocích

Objevte základní kroky k odstranění plastových obalů z vašich obchodních operací a přijměte ekologicky šetrné alternativy obalů.

Forest with sustainable packaging images

Ekologické balení Pro společnosti FMCG je zásadní

Vzhledem k tomu, že pro značky je obtížné splnit své cíle v oblasti udržitelnosti, důraz na vhodné balení společností FMCG je stále patrnější.