Fakta o novoročním balení, která potřebuje každý majitel firmy

Odhadovaný čas čtení: 2 min
2024 date displayed on a road

Nový rok znamená pro vaše podnikání nové výzvy, ale také zanechává cestu plnou příležitostí.

Příležitosti pro růst, zlepšení a inovace. K tomu je samozřejmě potřeba znát trendy, které utvářejí klíčové procesy ve vašem podnikání. Pojďme se ponořit a prozkoumat fakta, která by měla v roce 2024 utvářet vaše obchodní rozhodnutí o balení. 

Zákazníci milují balení!

Nejoblíbenější unboxing video na YouTube za rok 2023 získalo více než 89 milionů zhlédnutí. Během posledního desetiletí se rozbalovací videa stala oblíbenou a stala se marketingovou událostí sama o sobě. Dobře prezentovaný unboxing může skutečně vést k vysoké míře zapojení a virálnímu marketingovému úspěchu. Ale nejde jen o produkt obsažený uvnitř obalu. Zákazníky zajímá vše od materiálu až po unikátní vlastnosti použitého boxu.

Spokojenost zákazníka nezaručuje loajalitu 

Poskytování služeb standardní kvality pravděpodobně nepovede k zaručené loajalitě zákazníků. Pokud chcete, aby lidé nadále nakupovali od vaší firmy, musíte jim dát něco víc. To je důvod, proč byste měli prozkoumat inovativní možnosti balení, které jsou navrženy tak, aby vynikly na zbytku trhu.

Ve skutečnosti je výběr obchodních obalů tak důležitý, že v jednom průzkumu 52 % zákazníků změnilo značku čistě proto, že se jim líbí nový výběr obalů.

Marketingové týmy činí z jedinečného balení nejvyšší prioritu

Bespoke cardboard packaging choices

V nedávném marketingovém průzkumu odborníci nepřekvapivě přiznali, že při plánování marketingových kampaní na rok dopředu upřednostňují kreativní výběr obalů. Vše od barvy po texturu a materiály může změnit to, jak si zákazníci váš produkt prohlížejí a určují, zda se zaváží k nákupu.

Zákazníci budou ekologičtí – za správnou cenu!

Zákazníci chtějí snížit svou uhlíkovou stopu a budou podporovat společnosti, které považují za ekologické. Budou v tom však pokračovat pouze tehdy, pokud zelená rozhodnutí neovlivní jejich osobní finanční situaci nebo náklady na jejich podnikání. Spotřebitelé a B2B společnosti jsou stále více obezřetní vůči jakémukoli podnikání, které tlačí na další náklady.

Nejoblíbenější ekologický obal v Evropě je kompostovatelný 

V celé Evropě jsou zákazníci odhodláni používat obaly, které se vrací zpět na zem. Správný kompostovatelný obal může obohatit okolní půdu, když je likvidován, a pomáhá tak životnímu prostředí prosperovat. Průzkumy také odhalují, že se zákazníci cítí pozitivněji, když se zavazují k ekologicky uvědomělému rozhodování.

Je však důležité zajistit, aby vaše marketingová strategie pro zelené obaly byla jasná a konzistentní. Zákazníci jsou často zmateni pojmy jako biologicky rozložitelné, recyklovatelné a kompostovatelné.

Spotřebitelé jsou připraveni začít vracet vaše obaly

Vratné obaly jsou dnes jedním z nejvýznamnějších trendů pro podniky. Zejména kosmetické společnosti již nabádají své klienty, aby zasílali zpět hotové obaly, aby mohly být kontejnery správně zlikvidovány. Proto by se možná vyplatilo přejít na hliníkové obaly nebo obaly z pocínovaného plechu, které lze použít nespočetněkrát.

Použijte tato fakta a budete moci naplánovat balicí strategii, která osloví vaši zákaznickou základnu a pomůže vaší značce prosperovat v roce 2024. 


Mohlo by se vám také líbit Zobrazit vše

Sustainability: protecting the environment

Volba udržitelného balení: klíčový krok k záchraně planety

Není to přehánění: správná rozhodnutí o balení mohou významně ovlivnit naše životní prostředí. Ať už jste vlastníkem malého podniku nebo součástí malého a středního podniku, na vašem výběru záleží....

Repurposed clip lid packaging

Odemykání potenciálu: 8 kreativních způsobů, jak přepracovat naše obaly

Vybrali jsme vzrušující nápady na recyklaci našich obalů, které můžete sdílet se svými zákazníky.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Naučte se 10 triků, jak zaujmout zákazníky obalem vašeho produktu

Seznamte se s tajemstvím výběru výjimečného designu obalů.