Volba udržitelného balení: klíčový krok k záchraně planety

Odhadovaný čas čtení: 3 min
Sustainability: protecting the environment

Není to přehánění: správná rozhodnutí o balení mohou významně ovlivnit naše životní prostředí. Ať už jste vlastníkem malého podniku nebo součástí malého a středního podniku, na vašem výběru záleží. I když přechod na LED světla nemusí přímo zachránit polární ledovou čepici, svět obalů představuje jedinečnou příležitost.

V roce 2023 jich Evropská unie vytvořila ohromujících 84.3 biliony tun obalového odpadu – jen špička ledovce. Jak tedy můžete minimalizovat uhlíkový dopad vašich obalů? Zvažte následující klíčové faktory:

Snížení hmotnosti: Síla odlehčení

Odlehčení zahrnuje snížení hmotnosti materiálů nebo produktů při zachování jejich funkčnosti. Přijetím lehkých obalů můžete dosáhnout několika výhod:

  • Vylepšená udržitelnost: Lehčí obalové materiály přispívají k zelenější planetě.
  • Úspora nákladů: Snížená hmotnost znamená nižší náklady na dopravu.
  • Zjednodušená logistika: Jednodušší manipulace a distribuce.

Výměna materiálu: Od těžkého skla k lehčím alternativám

Zaměřme se na skleněné obaly – oblíbenou volbu pro svíčky díky své eleganci a vizuální přitažlivosti. Sklo je však notoricky těžké a křehké. Představte si spoustu výrobků balených ve skle vážících neuvěřitelných 40 000 liber!

Zvažte alternativu: plechové nádoby na svíčky s víčky. Tyto nádoby jsou výrazně lehčí, což z nich dělá vynikající volbu pro udržitelný design produktů. Nejen, že snižují vaši uhlíkovou stopu, ale také zvyšují závazek vaší značky k odpovědnosti vůči životnímu prostředí.

Pochopení celého životního cyklu balení

Pokud jde o balení, jeho dopad daleko přesahuje počáteční rozbalení. Výrobci musí změnit svůj úhel pohledu – na otevření balení pohlížet jako na pouhý začátek, nikoli jako konec. Výběrem správných materiálů a designu mohou obaly najít nový účel, zabránit tomu, aby se staly odpadem a zanášely skládky.

Kovové cínové balení: zářný příklad

Zvažte kovové plechové obaly. Zákazníci jej používají k ochraně cenných předmětů, suvenýrů a dokonce i k doplňování. Jeho atraktivita, odolnost a praktičnost z něj činí hlavního kandidáta na opětovné použití. Kromě toho mohou lepenkové tuby a další možnosti balení sloužit více rolím, od květináčů po držáky na pera.

Spotřebitelské chování: Opakované použití vs. Okamžitá likvidace

Nedávný průzkum společnosti We-Pack odhaluje povzbudivý trend: 50 % spotřebitelů aktivně znovu používá obaly, což dokazuje rostoucí povědomí o udržitelnosti. Pouze 5 % jej okamžitě vyřadí. Tento posun v chování podtrhuje důležitost navrhování obalů, které podporují opětovné použití.

Promyšlená likvidace

Zatímco většina obalových materiálů se nakonec stane odpadem, majitelé firem by měli zvážit jejich dopad. Plastové obaly, které vydrží desítky nebo dokonce staletí, představují výzvy. Naproti tomu možnosti jako obaly z kraftového papíru jsou kompostovatelné a biologicky rozložitelné. Postupem času se rozpadají a obohacují půdu.

Proces

Pro podniky zůstává výrobní proces často v nedohlednu a mimo mysl. Mnoho společností spoléhá na outsourcovaná obalová řešení, takže si neuvědomují, jak jsou jejich obaly vyrobeny a jaký mají dopad na životní prostředí.

Navzdory výzvám můžete aktivně přispívat k udržitelnosti. Na trhu jsou snadno dostupné certifikovaně udržitelné možnosti balení. Volba těchto možností je nejen v souladu s vaším ekologickým závazkem, ale také vysílá silnou zprávu vašim zákazníkům.

Recyklovatelnost

I když samotná recyklace ekologickou krizi nevyřeší, výrazně snižuje škody. Zde září kov jako obalový materiál. Působivých 80 % veškerého vyrobeného kovu zůstává v oběhu, čímž se vyhneme skládkám a odpadu. Je to zásadní součást oběhového hospodářství – důkaz odpovědných obchodních praktik.

Doufáme, že vám to pomůže porozumět klíčovým faktorům, které musíte vzít v úvahu, abyste zajistili, že váš výběr obalů přispěje k zelenějšímu světu.


Mohlo by se vám také líbit Zobrazit vše

Sustainability: protecting the environment

Volba udržitelného balení: klíčový krok k záchraně planety

Není to přehánění: správná rozhodnutí o balení mohou významně ovlivnit naše životní prostředí. Ať už jste vlastníkem malého podniku nebo součástí malého a středního podniku, na vašem výběru záleží....

Repurposed clip lid packaging

Odemykání potenciálu: 8 kreativních způsobů, jak přepracovat naše obaly

Vybrali jsme vzrušující nápady na recyklaci našich obalů, které můžete sdílet se svými zákazníky.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Naučte se 10 triků, jak zaujmout zákazníky obalem vašeho produktu

Seznamte se s tajemstvím výběru výjimečného designu obalů.