Pošlete účinnou zprávu svým obalovým designem

Odhadovaný čas čtení: 2 min
Aluminium bottle packaging with multiple colours in background

Měsíc historie LGBTQ+ se v některých částech světa slaví a uctívá od roku 1994. Tento měsíc trvající oslava je zaměřena na připomenutí historie práv gayů i hnutí za občanská práva.

Firmy a značky se často chtějí těchto oslav zúčastnit. Podniky mají pravděpodobně povinnost postavit se a podporovat různé komunity a menšiny, ale je důležité k tomu přistupovat správným způsobem. Existuje mnoho způsobů, jak může firma ukázat, že je spojencem. Například byste měli mít antidiskriminační náborovou politiku začleněnou do kultury vašeho podnikání. Můžete také zdůraznit svou podporu prostřednictvím designu a tvorby vašich produktů. Balení zde představuje jedinečnou příležitost.

Abychom to prozkoumali, pojďme se podívat na některé nejlepší značky, které v průběhu let prokázaly svou podporu LGBTQ+ komunitě prostřednictvím svého produktového designu.

Ochutnejte Rainbow

Je nemožné uvažovat o sladkých kuželkách, aniž byste vykouzlili obrázek jasné a barevné duhy. To je klíčová součást jejich marketingu i identity značky. V roce 2020 se značka rozhodla vyjádřit svou podporu LGBTQ+ komunitě prostřednictvím svých obalů.

V důmyslné strategii propagační kampaně společnost vytvořila unikátní obaly, které odstranily všechny barvy a zanechaly po sobě šedou, nudnou prezentaci. Bylo to chytré ze dvou důvodů. Nejprve zvýraznil zprávu, kterou chtěli sdělit:

"Pro hrdost záleží pouze na jedné duze."

Zadruhé, obal a jejich produkt okamžitě vyčnívaly od konkurence. Koneckonců, sladké obaly jsou téměř vždy barevné.

Xbox

Skittles nejsou jedinou společností, která použila jejich obaly a dokonce i zbrusu nový produkt, aby vyjádřila podporu LGBTQ+ komunitě.

V roce 2022 vydal Xbox ovládací prvek speciální edice. Obaly i produkt byly navrženy tak, aby zahrnovaly více než 30 vlajek komunity LGBTQIA, aby demonstrovaly intersekcionalitu a jednotu.

Tento produkt si vyžádal více než tři roky výzkumu a vývoje s původní myšlenkou předloženou v roce 2019 u příležitosti 50. výročí Stonewall Riots.

Kosmetika NYX

Nakonec společnost NYX vytvořila kompletní produktovou řadu, která byla navržena tak, aby zvýraznila a podpořila proměnlivost pohlaví. Obal, který firma vytvořila, propagovala myšlenku, že make-up nemá pohlaví, a povzbuzovala zákazníky, aby vyjádřili svou krásu a sebevědomí, jakkoli si přáli.

K vytvoření produktů a obalů se firma spojila s klíčovými influencery a online tvůrci, kteří byli součástí kosmetického průmyslu a komunity LGBTQ+.

Přinášíme změnu jako lídry ve svém oboru

Využití vašeho obalu k podpoře věci je z marketingového hlediska chytrá volba, ale je důležité zajistit, aby byl doplněn smysluplnou akcí. Pokud má vaše firma pouze jasný a barevný štítek, může to působit jako signál ctnosti, i když to nebyl váš původní záměr.

Společnosti mohou pomáhat podporovat skupiny, jako jsou komunity LGBTQ+ tím, že svou podporu dají za charitativní organizace, individuální kampaně a vytvářejí kancelářskou kulturu, která zahrnuje identitu jednotlivce.

Doufáme, že jste tento článek našli jako srozumitelný. Toužíte se naučit, jak vytvořit jedinečný obalový design, který vašemu publiku pošle silnou zprávu? Pokud ano, kontaktujte nás ještě dnes a náš tým vám rád dále pomůže.


Mohlo by se vám také líbit Zobrazit vše

Sustainability: protecting the environment

Volba udržitelného balení: klíčový krok k záchraně planety

Není to přehánění: správná rozhodnutí o balení mohou významně ovlivnit naše životní prostředí. Ať už jste vlastníkem malého podniku nebo součástí malého a středního podniku, na vašem výběru záleží....

Repurposed clip lid packaging

Odemykání potenciálu: 8 kreativních způsobů, jak přepracovat naše obaly

Vybrali jsme vzrušující nápady na recyklaci našich obalů, které můžete sdílet se svými zákazníky.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Naučte se 10 triků, jak zaujmout zákazníky obalem vašeho produktu

Seznamte se s tajemstvím výběru výjimečného designu obalů.